r Stichting Codenz - Stichting Codenz
Stichting Codenz

Aan Boord

Onderwijs dat past bij jou! Daar draait het om op Protestants Christelijke basisschool Aan Boord in Dronten. Onze school, gelegen in het centrum, staat bekend om de goede zorg voor het kind en het directe contact met ouders. 

Aan Boord is een rustige, gestructureerde school waar we zeggen wat we doen en doen wat we zeggen. 

 

Maak gerust een afspraak met onze directeur Ada Tiemes om te ervaren of uw kind ook zijn schat kan vinden op Aan Boord. 

Waar staan we voor?

Op onze school doen wij aan schat zoeken! Ieder kind heeft zijn eigen talent van God gekregen en daar gaan we naar op zoek. We houden van denken buiten de lijnen en staan garant voor creatief onderwijs.De groepen

Aan Boord heeft rond de 140 leerlingen verdeeld over vijf á zes groepen. In de groepen streven we er naar om ons onderwijs dicht bij de leerling te brengen. Wij willen het kind en zijn ontwikkeling goed kennen en ons onderwijs daar op afstemmen. We willen het kind mede eigenaar maken van zijn leerproces.Onderwijsaanbod

Onze school is continu in beweging. Kinderen leren, maar onze leerkrachten zeker ook. We gaan mee met de tijd en de maatschappij en zoeken binnen de mogelijkheden van het passend onderwijs naar vernieuwing. De leerkracht krijgt daarbij steeds meer een coachende rol.

 

Daarbij werken we groep doorbrekend waar het kan. Op Aan Boord bieden we lessen aan op 3 niveaus, zodat iedere leerling op zijn niveau instructie krijgt. Aan Boord maakt gebruik van de kennis en vaardigheden van een eigen intern begeleider, een onderwijs assistent, een rekenspecialist en een NT2 specialist. Ook hebben onze kleuterleerkrachten een eigen leerlijn ontwikkeld voor kleuters.

 

De Kanjertraining staat centraal op Aan Boord. Juist doordat we voor een eventueel conflict bespreken en oefenen hoe je zou moeten en kunnen handelen, loopt een ruzie minder snel uit de hand. Onze school is voorstander van deze manier van werken en volgt met regelmaat teamscholing en is er op school één keer per jaar de Kanjerdag.

 

Wij zijn trots op de prachtig groene omgeving van onze school. We zetten ons daar met overtuiging voor in. Met de Christelijke Agrarische Hogeschool werken we samen aan groene projecten.Betrokkenheid ouders

Ouders en school zijn partners. Zo kunnen wij in opvoeding en onderwijs dicht om het kind staan. Aan Boord is trots op een hoge ouderbetrokkenheid. In oudercommissie en medezeggenschapsraad ondersteunen ouders ons in praktische zaken en in beleidsvorming.
BEZOEK DE SITE

Contact

Meer informatie over Aan Boord kunt u vinden op de website van de school:
www.pcbaanboord.nl/

 

Ook kunt u telefonisch contact opnemen om een afspraak te maken en voor een rondleiding.

 

Aan Boord 

Lijzijde 23
8251 CW Dronten
T |  0321-381710
E | aanboord@codenz.nl
 
Directie: mw. Ada Tiemes 


Toelichting op de cookies  Privacydocument

Stichting Codenz
× sluit

Scholen die uitgaan van de stichting Codenz

Binnen onze stichting zijn 9 scholen aangesloten. U kunt snel meer informatie over elke school vinden door een school te selecteren. Bezoek de schoolsites voor uitgebreide informatie.


DRONTEN
Aan Boord
Christiaan Huygens (Afdeling voor hoogbegaafden, onderdeel van Het Kompas)
Codenz
De Zevensprong
Het Kompas
Het Zuiderlicht

SWIFTERBANT

BIDDINGHUIZEN

ZEEWOLDE
Christiaan Huygens (loc. Zeewolde - afdeling voor hoogbegaafden)
De Regenboog
De Richtingwijzer
Het Mozaïek

Overzicht Codenz scholen