r Stichting Codenz - Stichting Codenz
Stichting Codenz

De Zevensprong

De Zevensprong is een grote school met ruim 500 leerlingen. Iedere bouw heeft z'n eigen ingang en plek binnen het gebouw. De grootte van de school biedt ons ruimte om meer zaken voor elkaar te krijgen. 
Van ieder leerjaar hebben we meerdere groepen, waardoor leerkrachten veel kunnen samenwerken. 

 

Onze directeur Joanne Hogendoorn leidt u op haar eigen enthousiaste wijze graag rond op onze school. 
Bel voor een afspraak en kom langs om het team van De Zevensprong in actie te zien. 

Waar staan we voor?

Oog hebben voor de ontwikkeling van ieder kind, daar draait het om op Protestants Christelijke basisschool De Zevensprong in Dronten. Onze school, gelegen in West, staat bekend om de cultuur en de structuur. Op De Zevensprong zeggen wat we doen en doen we wat we zeggen. 

 

De Zevensprong is een grote school met ruim 500 leerlingen. Iedere bouw heeft z’n eigen ingang en plek binnen het gebouw. De grootte van de school biedt ons ruimte om meer zaken voor elkaar te krijgen. Van ieder leerjaar hebben we meerdere groepen, waardoor leerkrachten veel kunnen samenwerken. Het team werkt met bezieling, waarbij de verhalen uit de Bijbel onze inspiratiebron zijn. In onze lessen sluiten we aan bij de onderwijsbehoefte van de kinderen.De groepen

De Zevensprong is een grote school met ruim 500 leerlingen. Iedere bouw heeft zijn eigen ingang en plek binnen het gebouw. De grootte van de school biedt ons ruimte om meer zaken voor elkaar te krijgen. 

 

Van ieder leerjaar hebben we meerdere groepen, waardoor leerkrachten veel kunnen samenwerken.
Een aantal leerkrachten heeft een specialisme in huis. Onderwijsaanbod

Zo wordt er rekening gehouden met kinderen die korte, basis of verlengde instructie nodig hebben. Voor kinderen met een specifieke ondersteuningsbehoefte is er de Kameleon-groep. Deze kinderen kunnen hier naar behoefte een deel van de dag ondersteund worden in een speciale setting.

 

Van ieder leerjaar hebben we meerdere groepen, waardoor leerkrachten veel kunnen samenwerken. We maken gebruik van de kennis en vaardigheden van drie eigen intern begeleiders, drie bouwcoordinatoren, een speciale leerkracht voor kinderen met een specifieke ondersteuningsbehoefte, een onderwijsassistent, een taalspecialist, een cultuurcoordinator, een ICT-er, 4 rouw- en verliesspecialisten, 2 schoolopleiders en een school video interactie begeleider. 

 

Voor kinderen die meer uitdaging nodig hebben, zijn er Dolfijn-lessen. Ouders werken, onder begeleiding van een leerkracht, met de kinderen aan thema's als Spaans, Hebreeuws, Techniek en Wiskunde. 
Er wordt gewerkt aan een uitbreiding van het aanbod.

 

De Kanjertraining loopt als een rode draad door De Zevensprong. Onze school is een gecertificeerde Kanjerschool. Juist doordat we voor een eventueel conflict bespreken en oefenen hoe je zou moeten en kunnen handelen, loopt een ruzie minder snel uit de hand.

We gebruiken daarvoor ook het Pestprotocol. Onze school is voorstander van deze manier van werken en volgt met regelmaat teamscholing. 

 

Onze school is steeds meer een brede school. We bieden arrangementen aan in samenwerking met Landstede en De Meerpaal. Ook volgen wij de CKV Meerkunstroute. Ieder leerjaar krijgen de kinderen te maken met een professionele kunstvormen.

 

De Zevensprong heeft een convenant met Landstede en samen hebben we Peuterspeelzaal
De Springplank en Buitenschoolse Opvang Joy opgezet. Met elkaar hebben we afspraken gemaakt over het omgaan met kinderen en voor de kinderen betekent het een doorgaande leerlijn.Betrokkenheid ouders

We hebben een grote ouderbetrokkenheid binnen onze school. Iedere klas heeft een of twee klassenouders en er is een oudercommissie en een medezeggenschapsraad.

De Zevensprong biedt gespreksgroepen voor kinderen van gescheiden ouders. Kinderen die daar behoefte aan hebben, komen bij elkaar om ervaringen te delen.
BEZOEK DE SITE

Contact

Meer informatie over De Zevensprong kunt u vinden op de website van de school:
www.pcbdezevensprong.com/

 

Ook kunt u telefonisch contact opnemen om een afspraak te maken en voor een rondleiding.

 

De Zevensprong 

Het Beursplein 3
8253 EA Dronten
T |  0321-382648
E | dezevensprong@codenz.nl
 
Directie: mw. Joanne Hogendoorn


Toelichting op de cookies  Privacydocument

Stichting Codenz
× sluit

Scholen die uitgaan van de stichting Codenz

Binnen onze stichting zijn 9 scholen aangesloten. U kunt snel meer informatie over elke school vinden door een school te selecteren. Bezoek de schoolsites voor uitgebreide informatie.


DRONTEN
Aan Boord
Christiaan Huygens (Afdeling voor hoogbegaafden, onderdeel van Het Kompas)
Codenz
De Zevensprong
Het Kompas
Het Zuiderlicht

SWIFTERBANT

BIDDINGHUIZEN

ZEEWOLDE
Christiaan Huygens (loc. Zeewolde - afdeling voor hoogbegaafden)
De Regenboog
De Richtingwijzer
Het Mozaïek

Overzicht Codenz scholen