Nieuws

Coronaproof oplossing voor ouders die sfeer willen proeven op toekomstige basisschool

Codenz start met online kennismakingen

Dronten/Zeewolde - Hoe ga je in coronatijd op zoek naar een geschikte basisschool voor je kind? Codenz heeft een coronaproof oplossing: een online kennismaking. ‘Ouders kunnen zich op codenz.nl aanmelden voor een videobelafspraak met de directeur. Om alvast de sfeer te proeven sturen we ouders een online magazine vol filmpjes, foto’s en verhalen over de school,’ vertelt Katalin de Kleuver, directeur onderwijskwaliteit bij Codenz.

‘Tuurlijk, het liefst laten we ouders en kinderen de sfeer proeven door ze een échte rondleiding te geven. Maar dat is helaas nu niet mogelijk. Omdat we het heel belangrijk vinden om ouders goed te informeren en hen een inkijkje te geven in de school, starten we deze week daarom met online kennismakingen’, zegt Katalin.

Codenz biedt christelijk basisonderwijs op tien scholen in Dronten, Swifterbant, Biddinghuizen en Zeewolde. ‘Iedere school blinkt ergens anders in uit. Sommige scholen zijn klein, anderen zijn groot. De belangrijkste overeenkomst? De positieve sfeer, de betrokken leerkrachten en de manier waarop we dagelijks bezig zijn met de ontwikkeling van ieder kind.’

Talenten ontdekken
‘Kinderen krijgen de ruimte om binnen zijn of haar mogelijkheden talenten te ontdekken en te ontwikkelen. Op alle scholen besteden we veel aandacht aan lezen. Want lezen is de basis voor alles wat we in ons leven doen. Dit doen we door veel te lezen, lezen leuk te maken en te zorgen voor afwisselende werkvormen. 

Bij talenten ontdekken hoort ook dat we ondersteuning bieden. Alle Codenz-scholen hebben specialisten met kennis van bijvoorbeeld rekenen, lezen, gedragsproblemen of hoogbegaafdheid. ‘Voor kinderen die meer uitdaging nodig hebben, maken we ook gebruik van de expertise van het Christiaan Huygens (voor hoogbegaafde kinderen).’

‘Digitalisering is een ander belangrijk thema op onze scholen. We willen kinderen een goede basis meegeven om mee te doen in de digitale samenleving. We besteden aandacht aan mediawijsheid, maar ook aan programmeren en robotica. En ook niet onbelangrijk: op iedere school is een ICT-er die de digitale ontwikkelingen in de gaten houdt. Zo blijven onze kinderen, maar ook de leerkrachten up- to- date.’

Spelen in de zandbak
‘De ontwikkeling van onze leerlingen staat centraal’, zegt Katalin. ‘We spelen in op de belevingswereld van de kinderen. Zo leren kleuters door te spelen en gaan ze veel naar buiten. Want samen scheppen in de zandbak is niet alleen leuk, je leert er ook afspraken maken en nakomen, voor jezelf opkomen en samenwerken. 

De meest voorkomende vragen tijdens een kennismaking met een directeur? ‘Veel ouders willen weten waar de school voor staat en hoe kinderen en leerkrachten met elkaar omgaan.

Hoe gaat het wennen precies in z’n werk? Hoe gaat het er aan toe in een kleuterklas? Tijdens de online kennismaking neemt de directeur de tijd om antwoorden te geven en heeft hij of zij zelf natuurlijk ook vragen. Ouders die alles nog eens rustig willen nalezen, verwijzen we met trots naar de mooie interviews, filmpjes en foto’s in het online magazine’, besluit ze enthousiast.

Meer informatie over welke school bij jou in de buurt of aanmelden: www.codenz.nl