Nieuws

Stichting Codenz krijgt nieuwe bestuurder

Dronten/Zeewolde – Yzaäk Jacobi is door de Raad van Toezicht van Stichting Codenz per 1 februari 2021 benoemd als de nieuwe voorzitter van het College van Bestuur. Stichting Codenz vormt het bestuur over tien protestants-christelijke basisscholen in Dronten, Swifterbant, Biddinghuizen en Zeewolde.

De afgelopen periode heeft Berend Redder de functie van bestuurder waargenomen. Met Yzaäk Jacobi haalt Codenz een ervaren bestuurder in huis. Jacobi: ”Ik wil mijn kennis en ervaring graag inzetten om verder te bouwen aan het onderwijs van Codenz, waar kinderen en medewerkers met plezier en bevlogenheid leren en werken”.

Vernieuwing
Raad van Toezicht voorzitter, Thecla van Dijk: ” Met Yzaäk halen we een kundige en ervaren leidinggevende naar binnen, die weet waar hij het over heeft. Een zakelijke bestuurder die bewezen heeft in staat te zijn met zijn teams het onderwijs te vernieuwen. Er liggen mooie en uitdagende taken op hem te wachten. De kwaliteit van het onderwijs vraagt zeker in deze tijd voortdurend om aandacht evenals de verdere profilering van de Codenz scholen”.

Over Yzaäk Jacobi
Yzaäk Jacobi is nu nog rector-bestuurder bij CSG Dingstede in Meppel. Daarvoor heeft hij diverse functies bekleed in het voortgezet onderwijs. Jacobi, 50 jaar, is woonachtig in Harderwijk en vader van een zoon en een dochter in de tienerleeftijd.