Nieuws

Hoog bezoek op basisschool Het Zuiderlicht in Dronten

Image
De wethouders Van Bergen en Lap terug in de schoolbanken. Foto: Gemeente Dronten

Hoog bezoek vorige week donderdag op basisschool Het Zuiderlicht in Dronten. Wethouders Van Bergen en Lap van de gemeente Dronten woonden lessen bij in groep 3/4 van juf Iemkje en in groep 7/8 van juf Eva.

De lessen waren ontworpen door het team van medewerkers van de gemeente dat zich bezighoudt met de Toekomstvisie. De lessen hebben als doel de toekomstige bewoners van Dronten, de leerlingen van nu, mee te laten denken over de toekomst van Dronten.

Meer landbouwgrond

‘Willen jullie hoogbouw, waardoor er meer landbouwgrond bespaard blijft? Of kiezen jullie voor bouwgrond voor woningen die dan ten koste gaat van het agrarisch gebied?’ Zulke dilemma’s werden voorgelegd aan de leerlingen. Ook mochten zij zelf onderwerpen aandragen: zo kwam het verzoek om veiliger fietspaden te maken, waarbij elektrische fietsen voldoende ruimte krijgen ten opzichte van langzamere verkeersdeelnemers en willen de kinderen heel graag een McDonalds. Kampen vinden ze toch echt een brug te ver.

Week lang aan de gang

De gemeente heeft aan alle scholen in de gemeente gevraagd om mee te denken over hoe zij de toekomst zien van de gemeente. De kinderen van het Zuiderlicht zijn een week lang aan de gang geweest met het nadenken over hoe ze willen werken, waar ze willen wonen, wat zij fijn vinden aan hun dorp of wijk, maar ook wat ze missen of zouden veranderen.